U bevindt zich hier: Startpagina » OUDE HOMEPAGE » Hoe het werkt » Draagvlak

Draagvlak

Als er dan geen echte participatie mogelijk is, is er ook weinig draagvlak. Niet bij omwonendnen en ook niet bij de gemeente Zevenaar. Terwijl er allerhande cursussen en powerpoints zijn betaald en verschenen hoe draagvlak is te organiseren, blijven de Provincie en fa. Raedthuys achter de schermen. Dat is volgens de adviseurs het laatste wat je moet doen, dan vergroot de negatieve emotie alleen maar. Maar de Provincie en Raedthuys hebben dan ook nog geen communicatieplan (zie SOK) en dat is ook moeilijk als Raedthuys na zoveel pachtgeld alleen maar een een grijpstuiver over heeft voor omwonenden.

Van draagvlak kweken is niet gebleken, en trouwens dat is gewoon te laat. De negatieve emoties en economische schade is al ingetreden voor vrijwel alle omwondenden. Daar helpt geen Windwissel van fa. Raedthuys meer aan (afkoopaandeeltje kopen en dan 500 kWh per jaar terugkrijgen is excl. vastrecht ca. 70 euro per jaar), als ze 180.000 euro per jaar aan de boeren betalen gaan, en de omwonenden dat met duurzaamheidstoeslag (wat een woord) moeten opbrengen. Als dat hier in de slechte windomstandigheden van de Achterhoek al past, want eigenlijk moet de gehele investering rendement doen bij ex-bankiers [49 KB] etc. Het past gewoon niet bij het verdienmodel [106 KB] van Raedthuys.Dit is geen echte participatie maar nog meer geweld van het (subsidie)geld. Geen draagvlak dus.

Doe ons maar een MAcDonaldspaal in ons landschap, dat is minder hoog en storend dan die MEGAWINDMOLENPALEN met ook nog DRAAIENDE WIEKEN en FLIKEKRNEDE LAMPEN en 17 uur per jaar SLAGSCHADUW in onze huizen. Wij brengen alleen geld naar onze initiefnemer-buren en dragen de schade van onverkoopbare huizen en onvoorspelbare wijziging van ons "waardevol open gebied". Draagvlak is onmogelijk geworden.