U bevindt zich hier: Startpagina » OUDE HOMEPAGE » Op onze kosten » De profiteurs

De profiteurs

slimme man, domme overheid

Het zijn er maar een paar die meedoen, niet echt een gebiedscooperatie. Zij hebben helemaal geen behoefte aan participatie. En ook niet aan draagvlak. Het is geld dat 4 boeren en een beleggersclub RAEDTHUYS WINDENERGIE BV maakt tot meedogenloos voor het landschap en hun buren.

Het voltrekt zich stilletjes: initiatiefnemers komen niet uit de kast. Jan Huirne sr. is een succesvol zakenman in agrarische grondpercelen. Die kwam fa. Raedthuys ergens tegen, want wind boert beter dan mais. Het zal Ter Huirne tegenvallen dat van de oorspronkelijke 5 molens op zijn land er nog maar 2 resteren. Jan Huirne sr. heeft naast zijn zoon er 3 boeren bij gehaald en ze een gedeelte van zijn geld beloofd.

ZIE HIER EEN KAART [222 KB] van de windmolens op een kadastrale en topografische ondergrond. Vink de oogjes aan en uit om de wirwar van beleid te zien.

De buurt heeft geen informatie ontvangen. Niet van de 4 boeren, niet van Raedthuys, niet van de Provincie Gelderland. Raedthuys heeft wel een folder in een aantal brievenbussen gedaan: "als de wind meezit in 2017...". De windmolenfoto's daarin geven wel een erg flatteus beeld van de gedrochten.

Mocht de provincie denken dat de fa. Raedthuys risicovol investeert in grond: helemaal niet: wat zou u doen als Raedthuys een handtekening vraagt onder 30 tot 45.000 euro per paal in uw tuintje ? Het kost hen niks anders dan een keukentafelbezoekje. Kan ook niet: er werken 1 directeur, 2 technici en ca. 10 boekhouders. Voor meer dan 90 BV's, dat wel. Niks duurzaam Raedthuys. Gewoon de macht van het geld en een zwakke politiek. Ja, dat lijkt inderdaad op Italie. Daar zit naast de maffia ook de paus: reden voor verzuchting van veel (on)gelovige Angerloers: "die windmolens hou je toch niet tegen...".

Intussen heeft het grote geld een sociale tweespalt geslagen in de buurt. Boeren onder elkaar willen elkaar eigenlijk niet beperken in 'ondernemen'. Maar dit gaat te ver. Want er zijn ook boeren die het landschap wel ter harte gaat.

Geniet er van zolang het nog kan

interview wispels raedthuys.pdf [106 KB]
windmolenhandel-raedthuys.pdf [19 KB]
uitgebreide-productomschrijving-raedthuys.pdf [46 KB]

Wat een moeilijk woord is die bedrijfsnaam om telkens correct te spellen. Moet duur lijken vanwege de beleggers in de wachtkamer zeker.