U bevindt zich hier: Startpagina » OUDE HOMEPAGE » Wat doen wij » Protest

Protest

Naast Hoordewindwaait bleken veel omwonenden harder te gaan. Hun inzichten varieerden van lijdelijke protestacties tot verstoringsacties. Verbazing over zoveel geweld, zo grote bouwwerken in ons vertrouwde en onderhouden landschap. In twee actie-bijeenkomsten viel dit samen te vatten als "De Boze Bijvanck". Gezamenlijk stuurden we brieven naar de buren-initiatiefnemers om ons ongenoegen kenbaar te maken. Als geld onze sociale gemeenschap splijt, dan beter maar meteen helderheid geschapen, in plaats van dat dit onderwerp zou blijven smeulen. Ook de GS van ons Gelderland stuurden we ons misnoegen.

  Protestbrief van Omwonenden aan Gedeputeerde Staten van Gelderland

Ook plaatsten we protestborden aan de openbare weg. Met uitzondering van de initiatiefnemers, betreft dit vrijwel aaneensluitend alle gronden en huizen rond het plan Bijvanck.

De "Boze Bijvanck" hield verder een beleefde en bescheiden actie naar de leden van Provinciale Staten. Ieder lid ontving een email en een telefoontje van de omwonenden. Daar werd door de Statenleden meestal positief op gereageerd. Of ze nu snappen dat het niet alleen een Nimby-actie is (liever niet bij ons), maar dat het een top-down vernietigen is van ons Gelders open Landschap? We zullen ze nog maar eens mailen, want de fuik van Omgevingsvisie en Windvisie staat voor hen open !